Nyhet

INTRESSEANMÄLAN GÄLLANDE STIPENDIAT PÅ RIDSKOLAN STRÖMSHOLM 20/21

Att vara stipendiat på Ridskolan Strömsholm är en möjlighet för dig som vill kunna satsa på din egen ridning och karriär inom ridsporten. Stipendiet innebär att rida och sköta om ca 4-6 hästar i varierande ålder och utbildning. Det största fokuset ligger på grundutbildning och hästförädling mot sporten och/eller som framtida skolhäst. Stipendiaten utbildas och kommer vara synlig genom att delta i tävlingar, event och olika arrangemang tillsammans med Ridskolan Strömsholms lärare och hästar.

Du kommer få möjligheten att tränas av Marianne Esseen Söderberg (huvudlärare), Louise Nathhorst och Lars Andersson i dressyr. I hoppningen är det framförallt Daniel Svensson (huvudlärare) som kommer hålla i träningarna och även gästtränare som finns på plats under året. Alla dessa är framstående nyckelpersoner inom svensk ridsport.
Stipendiaten kommer framförallt samarbeta med de två deltagare som kommer gå Svensk ridlärare 3 under samma period.

Du som anmäler intresse skall ha ett brinnande intresse för hästar och ridsport, med stort engagemang och ansvarstagande. Du ska kunna vara en del av ett team men även ha en egen drivkraft. Du ska kunna ta ett helhetsansvar under handledning och hålla hästarna i uppvisningsskick. Du bör vara sadelfast och trygg med att rida yngre hästar samt kunna hantera hingstar och inridningshästar. Du bör ha erfarenhet på lägst nivå Msv:A dressyr och 1.30m hoppning samt en stor vilja att utvecklas inom ridkonsten. Vi ser gärna att du har en utbildning bakom dig som t.ex. hippolog, svensk ridlärare eller unghästutbildare. Tidigare erfarenhet av hästutbildning och eget tävlande är meriterande.

Stipendiet pågår från 3 augusti 2020 till 31 juni 2021.

Anmäl ditt intresse via mail till Daniel Svensson, daniel.svensson@rsflyinge.se senast 15 juni 2020

I din ansökan bifogar du erfarenhet av hästutbildning, egna tävlingsresultat, utbildningar, yrkesdiplom.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.