Nyhet

BRUKSPROVET 2021

Nu är det äntligen dags för Bruksprovet 2021! För första gången arrangeras Bruksprovet på Ridskolan Strömsholm men utifrån rådande omständigheter är det helt utan publik. Följ oss gärna istället på Equisport TV.

Bruksprovet 2021 arrangeras 1 – 6 mars på Strömsholm och årets upplaga har samlat närmre 70 hingstar. Avelsvärderingen är noggrant anpassad efter Folkhälsomyndighetens restriktioner och riktlinjer som finns gällande Covid-19. Det är helt och hållet publikfritt, men kan följas LIVE i sin helhet via Equisport.tv. Startlistor med starttider kommer att publiceras på Equipe Online.

Bruksprov för hingstar är en avelsvärdering som genomförs varje år i februari/mars. I bruksprovet deltar hingstar i åldern 3-5 år och även äldre hingstar som uppnått bedömningsbar prestation på tävling eller vid utländskt bruksprov. När prövningen av hingsten är gjord tilldelas den vid godkännande en avelsvärdeklass och blir då godkänd för avel i SWB.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.