Nyhet

BRUKSPROVET 2021 AVBRYTS SOM SÄKERHETSÅTGÄRD

SWB väljer att avbryta Bruksprovet på Strömsholm efter att en deltagande hingst fått hög feber under fredagskvällen. Det var vid en av de två dagliga tempereringarna som febern upptäcktes. Hingsten har flyttats till Djursjukhuset Evidensia Strömsholm för isolering och provtagning,

De hingstar som stått i samma stall som den insjuknande individen kommer imorgon bitti att flyttas till karantänstall. Inga bruksprovshingstar kommer att få lämna anläggningen innan provsvar från den insjuknande hingsten kommit anläggningen till handa. Möte med berörda hingstägare kommer att ske i morgon bitti där Ridskolan Strömsholm kommer kunna erbjuda kringtjänster vid en eventuell längre karantän.

Som Riksanläggning står vi fullt bakom SWBs beslut. SWB kommer att kalla till presskonferens under morgondagen.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.