Nyhet

PIA LUSTH REKRYTERAD TILL HIPPOLOGPROGRAMMET, STRÖMSHOLM

Med ännu fler studenter på hippologprogrammet har RS förstärkt med en ny medarbetare inom programmet. Här kommer en presentation av Pia Lusth som från hösten kommer att arbeta som dressyrlärare på hippologprogrammet. Pia är även sedan tidigare medarbetare på RS. Denna termin är hon vikarierande utbildningsledare på Hästsportens Folkhögskola och har även under många år arbetat som VFU(praktik)-värd för åtskilliga studenter på hippologprogrammet.

Pia har vigt sitt liv åt hästar och ridsport och började arbeta för Eskilstunaortens Ryttarförening på Ekeby ridskola 1986 som hästskötare och ridinstruktör. 1988 genomfördes utbildningen RIK 0, gamla ridledarkursen, och året därpå RIK 1, numera SRL 1. Pia arbetade sedan några år och fick hoppa in som vikarierande ridskolechef när dåvarande chef gick sin SRL utbildning. År 1991-92 genomfördes ”långa kursen”, nuvarande SRL III och Pia är diplomerad SRL nivå 3. År 2000 blev fick Pia rollen som ridskolechef över föreningens båda ridskolor, Ekeby och Vilsta ridskola. Föreningen är Södermanlands största och äldsta ryttarförening med ca 850 medlemmar och ca 650 uppsittningar per vecka.

Pia är även C-tränare i dressyr och tränar ekipage som tävlat SM för ponny och ridhästekipage upp till Intermediaire 1.

Pia har även uppdrag av Svenska Ridsportförbundet som examinator för yrkesprov för hästskötare och har suttit med i olika yrkesråd i Mälardalen för gymnasieskolor.

Pia berättar att under hennes år i Eskilstunaortens Ryttarförening har hon varit handledare för många hippologstudenter som gjort sin VFU-tid på ridskolorna. ”Det har varit mycket stimulerande att få lära känna dessa studenter och dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter på ridskolan.”

Pia tillägger att det ska bli jätteroligt och spännande att få bli en del av Hippologprogrammet och hon hoppas att med sin erfarenhet kan bidra till ökat kunnande och intresse för det fantastiska ridläraryrket.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.