Nyhet

HOVSLAGARAKADEMIN

Hovslagarakademin är ett nätverk för dig som utbildat dig till hovslagare på hästnäringens riksanläggningar och som nu vill utvecklas inom hovslagaryrket genom praktisk tillämpning och vetenskaplig förankring!

Hovslagarakademin är en alumnverksamhet för dig med examen från den treåriga hovslagarutbildningen eller tilläggsutbildningen vid någon av Hästnäringens riksanläggningar. Du kan också ha gått en ett- eller tvååring hovslagarutbildning vid Hästnäringens Riksanläggningar och sen kompletterat med annan tilläggsutbildning som gjort att du är behörig för att ansöka till Jordbruksverket om att bli Godkänd hovslagare

ANMÄLAN

Vill du vara med i akademin för hovslagare? Klart du vill! Mejla namn och adress till: jennie.sundin@rsflyinge.se och skriv Intresseanmälan Hovslagarakademin i ämnesraden.

När du anmält dig så skickar vi ett anmälningskort till dig per post.

DIGITAL FÖRELÄSNINGSSERIE

Exklusivt för medlemmar i hovslagarakademin genomför vi regelbundet föreläsningar som du kan delta på digitalt. Inbjudan till dessa tillfällen skickas till medlemmar via e-post.

Evidensbaserat hovslageri. Med veterinär Helene Nöklestad, hovslagarna Rebecca Giegold och Benny Johansson. Moderator Jennie Sundin.

Hovåret 2021 internationellt. Vad händer inom sporterna och hur påverkar det prestation, hållbarhet och vårt arbete? Hovslagare Patrick Hedqvist har tittat på vad som hänt internationellt under året.

Korrigering och balansering med fokus på trav- och islandshästsport. Hovslagarna Bosse Milton och Hjalti Gudmundsson. Moderator Malinda Alriksson.

Fölåret 2021. Hovslagare Niclas Björklund. Moderator Marita Lindberg.

Välkommen till Hovslagarakademin önskar vi på hästnäringens riksanläggningar; WångenFlyinge och Strömsholm.
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.