Nyhet

STRÖMSHOLMS OCH FLYINGES FORSKNING UPPMÄRKSAMMAS INTERNATIONELLT

Det var glädjande nyheter när Ridskolan Strömsholms doktorand Linda Kjellberg och handledarteam fick sin artikel publicerad i den internationella tidskriften "Animals" specialutgåva "The Sustainable Horse". Den blev genast uppmärksammad på den internationella siten HorseTalk.

Forskningen belyser hästarnas behov av tillgänglig yta i ligghallar för att få tillräcklig vila. Studien är gjord i Aktiv grupphästhållning på Strömsholm och Flyinge. Vi har jämfört vila i box, ligghallsyta 8 m2 eller 18 m2. Hästarna vilade ungefär lika mycket i box som på 18 m2, men mindre på 8 m2. Linda har skrivit artikeln med tre av sina handledare Hanna Sassner, Jenny Yngvesson och Karin Morgan.

Läs forskningsartikeln i Animals.

Läs HorseTalks inlägg.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.