Nyhet

BRUKSPROVET 2022

Vi är mycket glada att bruksprovet återvänder till Ridskolan Strömsholm 2022. Datum för bruksprovet är 28 februari – 5 mars. Bruksprovet är öppet för besökare och läktarbiljetter släpps tisdagen den 15 februari kl. 09.00. Begränsat antal publikplatser. Köp din biljett via tickster. Endast förköp, inga biljetter säljs på plats. Se nedan.
Foto: Roland Thunholm

Bruksprov är ett avelsvärderingstillfälle för hingstar som genomförs varje år i februari/mars. Avelsvärdering innebär att mäta, beskriva och gradera potentiella avelshingstars utseende och prestationsegenskaper med syftet att ta fram så tydlig och objektiv information som möjligt. I bruksprovet deltar hingstar i åldern 3-5 år och även äldre hingstar som uppnått bedömningsbar prestation på tävling eller vid utländskt bruksprov. När prövningen av hingsten är gjord tilldelas den vid godkännande en avelsvärdeklass och blir då godkänd för avel i SWB. Läs mer på SWB:s hemsida. SWB

Läktarplatsbiljett via tickster. Läktarplatsbiljett Bruksprovet 2022

Har du inte möjlighet att vara på plats följ oss gärna på Equisport

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.