Nyhet

STIPENDIATPLATSER RIDSKOLAN STRÖMSHOLM

Att vara stipendiat på Ridskolan Strömsholm är en möjlighet för dig som vill kunna satsa på din egen ridning och utveckling inom ridsporten. Stipendiet innebär att rida och sköta om hästar i varierande ålder och utbildning. Det största fokuset ligger på grundutbildning och hästförädling mot sporten och/eller som framtida skolhäst. Stipendiaterna utbildas och kommer vara synliga genom att delta i tävlingar, event och olika arrangemang tillsammans med Ridskolan Strömsholms lärare och hästar.
Agria Naturbana på Strömsholm används flitigt. Något som både Stallmästare Jens Fredricson och RS stipendiater är nöjda med. Foto: Alida Säflund

Du kommer få möjligheten att träna för Marianne Esseen Söderberg (huvudlärare), Louise Nathhorst och Lars Andersson i dressyr. I hoppningen är det framförallt Lotta Björe och Py Jägerdén som kommer hålla i träningarna och träning sker även för gästtränare som finns på plats under året såsom t.ex. Rob Ehrens. Alla dessa är framstående nyckelpersoner inom svensk ridsport. Ytterst huvudansvarig för Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Flyinges häst- och ryttarutbildning är stallmästare Jens Fredricson.

Du som söker skall ha ett brinnande intresse för hästar och ridsport, med stort engagemang och ansvarstagande. Du ska kunna vara en del av ett team men även ha en egen drivkraft. Du ska kunna ta ett helhetsansvar under handledning och hålla hästarna i uppvisningsskick. Du bör ha tidigare erfarenhet av att rida unghästar samt kunna hantera hingstar och inridningshästar. Du bör ha erfarenhet på lägst nivå Msv:A dressyr och 1.30m hoppning samt en stor vilja att utvecklas inom ridkonsten. Vi ser gärna att du har en utbildning bakom dig som t.ex. hippolog, svensk ridlärare eller unghästutbildare. Tidigare erfarenhet av hästutbildning och eget tävlande är meriterande.

Stipendiet pågår från 3 augusti 2022 till 30 juni 2023.

I år söker vi två stipendiater, en med inriktning mot dressyr och en med inriktning mot hoppning.

Möjlighet att ta med egen häst som tävlar MsvA dressyr eller 1.30 m hoppning finns.

Anmäl ditt intresse via mail till; för hoppning Py Jägerden py.jagerden@rsflyinge.se för dressyr Marianne Esseen Söderberg marianne.esseen@rsflyinge.se senast 15 maj 2022.

I din ansökan bifogar du erfarenhet av hästutbildning, egna tävlingsresultat, utbildningar, yrkesdiplom samt telefonnummer till referens.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.