Nyhet

NY FILMSERIE

Riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm lanserar i samverkan med Agria Djurförsäkring och Hästnäringens Nationella Stiftelse tre filmer om hästhållning, grundridning och träning för hållbara hästar. Genom filmerna vill man sprida kunskap som i sin tur bidrar till ökad hästvälfärd.

I den första filmen, som lanseras idag, får tittarna träffa Karin Morgan. Karin är chef för forskning och utveckling på RS Flyinge. Hon pratar om hållbar och rationell hästhållning med fokus på hur den unga hästen ska hållas för att få en bra grund i livet.

Se första filmen God Hästhållning med Karin Morgan här 

Om två veckor släpps nästa film som fokuserar på träning av den unga hästen med Jens Fredricson, stallmästare på RS Flyinge. Vid träning av unghästen behöver man tänka på att träna både hästens kropp och mentalitet – Jens betonar vikten av att rida hästen framåt och gärna rida mycket utomhus

  • Ju mer jag lär mig om hästar och ridning desto ödmjukare blir jag, filmen är tänkt som en inspiration för ridintresserade i alla åldrar, säger Jens Fredricson.

Den tredje filmen fokuserar på träning för en hållbar häst. I den medverkar Odd Granlid, Akademistallmästare på Flyinge och Isabelle Fredricson, veterinär på Flyinge. Filmen visar hur tränare och veterinär samarbetar och vikten av ”den självbäriga grundformen” för uppbyggande träning av hästen.

Genom filmerna vill anläggningarna dela kvalitetssäkrad kunskap om hästvälfärd till landets hästägare och påverka till god hästhållning och grundridning, så att hästars välfärd ökar. Något som även Agria brinner för.

  • Agria arbetar aktivt för hästars hållbarhet och välfärd och vill gärna bidra till att kunskap om god hästhållning och träning sprids till fler, därför kändes det självklart för oss att medverka i det här projektet, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och Lantbruk hos Agria Djurförsäkring.

De tre filmerna publiceras på Youtube på onsdagarna vecka 41, 43 och 45 och kommer även att finnas tillgängliga i andra sociala medier.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.