Nyhet

UF-MÄSSA

Vilka fantastiska ungdomar! Vi är mycket stolta över de duktiga eleverna i NBRSG20 och deras fina insats på UF-mässan i Västerås 2023!

Den första prisutdelningen var på förmiddagen och då visades de tre nominerade UF-skolorna i Västmanland (av 27 skolor), varav vi var en.

Mässan öppnade för allmänheten kl13.00 och då blev det snabbt alldeles fullt i mässhallen. Eleverna i de åtta UF-företag från oss, fick mycket uppmärksamhet och de pitchade sina företag många gånger under öppettiden.

Företagen som var med:

*Pole Paint UF – egentillverkade käpphästhinder, som flitigt hoppades över av allmänheten. De som hoppade högst fick en prisrosett av RS JumpIt UF.

*RS Jump It UF – anordnar Pay and Jump på Strömsholm, träningstävlingar i hoppning, för ryttare i alla åldrar och nivåer. Socialt hållbart evenemang.

*Pay and Ride UF – anordnar träningstävlingar i dressyr på Strömsholm. Socialt hållbart evenemang.

*Equi Iron UF – sålde ljusstakar, vinställ och marschallhållare och fick nya beställningar att tillverka. De samarbetar med Ullvigymnasiet, Köping. Produkterna av hästskor är ekologiskt hållbara, tillhör cirkulär ekonomi och uppfyller de globala målen!

*Stop Wipes UF – tillverkade ekologiskt hållbara våtservetter av återvunna textilier med målet att minska smittspridningen i stall. Återanvänds efter tvätt.

*RS Podcast UF –podden: Snacket på RS drivs av fem elever som pratar med inbjudna gäster om olika ämnen: skolan, elevhemmen, intervju av ridlärare, antagningsproven. Finns där poddar finns!

*Write IT UF – Träningsloggbok för din och hästens träning, för alla nivåer. Intervjuer och tips hittar du i loggboken.

*RS Photography UF -Fotograferar häst och ryttare.

Senare på eftermiddagen var det dags för nästa prisutdelning och då fick RS JumpIt UF det fina tredjepriset i Årets Socialt Hållbara UF-företag! Väldigt roligt då de medvetet och målinriktat jobbat mot de globala målen!

Vi blev uppmärksammade även i media, Hippson skrev en artikel om Equi Iron UIF, som återanvänder hästskor och gör heminredning, som ljusstakar, marschallhållare, vinställ och

P4 Västmanland intervjuade ungdomarna och inslaget sändes senare.

Fantastiska insatser från våra elever!

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.