Nyhet

FORSKNING PUBLICERAD

Vill du vet mer om vilka skador som hästar i aktiv grupphästhållning respektive box får? Då ska du läsa vår studie "Frequency and nature of health issues among horses housed in an active open barn compared to single boxes—A field study" som precis har publicerat i Equine Veterinary Journal.

Studien är gjord på Strömsholm. Artikel är skriven av agr dr Linda Kjellberg tillsammans med hennes handledare Kristina Dahlborn, Lars Roepstorff och Karin Morgan. Studiens slutsats var att i aktiv grupphästhållning (AG) förekom hältor och kolik i lägre utsträckning än i box. Det beror troligen på att hästarna kan röra sig fritt hela dygnet. Däremot har hästarna i AG fler sårskador än hästar på box, men hälften av dessa skador ledde inte till vila.

Artikeln är publicerad med ”open access” så du kan läsa hela artikeln här.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.