Nyhet

STIPENDIATPLATSER RIDSKOLAN STRÖMSHOLM

Ett av ändamålen är att finna särskilt begåvade och satsande elever att stödja med stipendier för att möjliggöra utbildning/vidareutbildning på Ridskolan Strömsholm (RS) inom ridning, utbildning och förädling av hästar.

Du kommer få möjligheten att träna för Mats Eriksson, Louise Nathhorst och Lars Andersson i dressyr. I hoppningen är det framförallt Lotta Björe och Py Jägerdén som kommer hålla i träningarna och träning sker även för gästtränare som finns på plats under året. Ytterst huvudansvarig för Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Flyinges häst- och ryttarutbildning är stallmästare Jens Fredricson.

Du som söker skall ha ett brinnande intresse för hästar och ridsport, med stort engagemang och ansvarstagande. Du ska kunna vara en del av ett team men även ha en egen drivkraft. Du ska kunna ta ett helhetsansvar under handledning och hålla hästarna i uppvisningsskick. Du bör ha tidigare erfarenhet av att rida unghästar samt kunna hantera hingstar och inridningshästar. Du bör ha erfarenhet på lägst nivå Msv:A dressyr och 1.35m hoppning samt en stor vilja att utvecklas inom ridkonsten. Vi ser gärna att du har en utbildning bakom dig som t.ex. hippolog, svensk ridlärare eller unghästutbildare. Tidigare erfarenhet av hästutbildning och eget tävlande är meriterande.

Stipendiet pågår från 1 juli 2024 till 30 juni 2025.

I år söker vi två stipendiater, en med inriktning mot dressyr och en med inriktning mot hoppning.

Möjlighet att ta med egen häst som tävlar lägst MsvA dressyr eller 1.35 m hoppning alternativt lovande unghäst finns.

Anmäl ditt intresse via mail till; för hoppning Py Jägerden py.jagerden@rsflyinge.se för dressyr Mats Eriksson mats.eriksson@rsflyinge.se senast den 10 maj 2024.

I din ansökan bifogar du erfarenhet av hästutbildning, egna tävlingsresultat, utbildningar, yrkesdiplom samt telefonnummer till referens.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.