Kurs

Kombikurs Dressyr och Hoppning 17-19 juni 

Kombinerar ridning i dressyr, markarbete och hoppning. Fokus ligger på träning av sits, balans & inverkan genom varierade och ändamålsenliga övningar. Pia Lusth och Åsa Steninger

Kursen är fullbokad, men anmäl gärna till reservplats, se länk nedan.

Inspirations/fördjupningskurs som framför allt ger personlig färdighetsträning men även teori. Möjlighet att ta med egen häst i hoppning eller dressyr finns, detta ska meddelas i samband med anmälan via mejl till mirja.johansson@rsflyinge.se. Kombinerar ridning i dressyr, markarbete och hoppning. Fokus ligger på träning av sits, balans & inverkan genom varierade och ändamålsenliga övningar. Ridningen sker omväxlande i ridhus, på utebanor och i naturen, till exempel på något av våra stora gräsområden vid slottet.   

Förkunskaper: lägst LA-nivå i dressyr och 1-1.10 m hoppning.  

Planerat innehåll: 

Dag 1: Kursstart runt lunch, 1 ridpass på eftermiddagen.  

Dag 2: 2 ridpass och Clinic/teori 

Dag 3: 1 ridpass på förmiddagen, kursavslutning ca kl 13.  

Totalt 4 ridpass. Clinic/teori någon av dagarna.    

Kurskostnad: 3 950 kr. Kostnad för ev. logi tillkommer, se ”Kursinformation” 

Anmälan och villkor  

Anmälan: Sista anmälningsdag är den 1 maj 2024, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se ”Anmälningsvillkor” nedan. ”Först till kvarn” tillämpas, om kursen är fulltecknad kan du välja att anmäla till en reservplats och betalar då inte vid anmälan. Vi hör av oss till dig vid ev. återbud.  

Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan. 

Anmälningsvillkor: Anmälan är bindande. Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften dock minst 500 kr i avbokningsavgift. Vid avbokning därefter erläggs hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften. Om RS beslutar att ställa in en kurs återbetalas inbetald kursavgift oavkortat.  

Praktisk information: 
 

Kunskapsintyg: I år har vi gjort en ny mall för kunskapsintyg. Det är viktigt att du fyller i och skickar in ett av instruktör/tränare underskrivet Kunskapsintyg för att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt. I år vill vi att samtliga kursdeltagare skickar in ett nytt och uppdaterat kunskapsintyg i samband med anmälan till mirja.johansson@rsflyinge.se . Det nya intyget finns att hämta på vår hemsida, klicka här.   

Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot ryttare som inte uppfyller kunskapskraven. 

Häst- och anläggningsvård (HAV): Ingen stallskötsel ingår i kursen, du ansvarar enbart din häst före och efter ridning.  

Logi och mat: Logi ingår inte i kurskostnaden, men kan bokas via Tickster (vill du boka både kurs och logi ska du alltså göra 2 köp). Du får då bo i något av våra elevboenden i enkelrum med egen dusch/toalett och gemensamt kök och TV-rum. Egna lakan och handdukar medtages. Måltider ingår inte i kurskostnaden. I det gemensamma köket finns möjlighet att förvara och laga eller värma mat, dessutom finns flera matserveringar på området. Logikostnad: 680 kr/natt.  

Förslag på andra boenden i närheten:
 

Mahognyvillan B&B, https://www.marketenteriet.se/bed-breakfast/ 

Strömsholms vandrarhem, http://www.stromsholmsvandrarhem.com/ 

Sängen på ängen, https://sangenpaangen.se/ 

 

Frågor: Välkommen att höra av dig om du har några frågor, telefon 073-6698203 eller mejl mirja.johansson@rsflyinge.se 

 

Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan ställas in vid för få anmälningar.
 

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.