Kurs

Sitsanalys och sitsträning Hösten 2023

Ridskolan Strömsholm erbjuder sitsanalys och sitsträning med vår moderna ridsimulator Excellence. Detta är en möjlighet att prova på ett digitalt sätt som komplement till ordinarie träning och få konkreta råd och verktyg med dig hem för det fortsatta arbetet med din sits. Nu finns nya tillfällen för hösten 2023!

Nu har Du en unik möjlighet att göra en sitsanalys och träna din sits på vår unika ridsimulator Excellence!

Vid två tillfällen under hösten erbjuder vi privatlektioner i sitsanalys och sitsträning på Ridskolan Strömsholms moderna ridsimulator Excellence.

Vi håller till i Knytpunkten (KP) på Ridskolan Strömsholm. Begränsat antal platser per tillfälle.

Datum: lördag 25/11 och onsdag 27/12

Program/kursinnehåll: En privatlektion på Excellence tar ca 30min per elev. I passet ingår tre praktiska moment, varav två analysprogram som tar 120 sekunder vardera.

  • Del 1: Den första analysen kommer att avläsa utgångsläget för dagen utan att eleven kan ta del av pågående insamling av data.
  • Del 2: Andra analysen kommer fortgående visa information och pågående insamling av data, för att kunna ge eleven råd för fortsatt arbete med sin sits och position.
  • Del 3: Det tredje praktiska momentet kommer vara ett instruktionsprogram där eleven kommer att arbeta med Excellence med inverkan. Eleven kommer i detta moment påverka gångart och tempo under instruktion av instruktör. I detta moment kommer eleven att få med sig verktyg om hur sitsen och positionen aktivt kan arbetas med under inverkan. Slutligen följs passet upp med muntlig feedback, genomgång av analysprogrammens information och råd för framtiden.

Instruktör: Anne-Maria Peltonen, Svensk Ridlärare III och dressyrdomare MsvC.

Pris: 650 kr.

Anmälan: Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande. När du bokar din plats kan du lämna önskemål om tid men vi kan inte garantera att du får den tid du önskat. Tiderna skickas ut senast en vecka innan via mejl.

Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart betalas 75% av kurskostnaden tillbaka. Vid avbokning senare än 10 vardagar innan kursstart återbetalas inte kurskostnaden om inte läkarintyg kan uppvisas, i så fall återbetalas 75%.

Här kan du läsa mer om sitsanalys och hur det går till praktiskt.

Bokning för grupper

Har du ett kompisgäng eller en ridgrupp som är intresserade av att boka in sitsträning? Vi erbjuder lösningar med sitsanalys och sitsträning för grupper från exempelvis ridskolor, ridklubbar eller gymnasium. Detta är ett nyttigt komplement till den vardagliga ridutbildningen.

Klicka här för att läsa mer om vilka olika alternativ vi erbjuder.

Välkommen med er bokningsförfrågan till lovisa.radberg@rsflyinge.se för att se vilka datum som finns tillgängliga. Möjlighet finns dagtid vissa måndagar, onsdagar, fredagar samt några helgdatum.

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.