Pressmeddelanden

Ny gymnasieutbildning på Strömsholm

Från och med nästa läsår kommer elever som går Ridsportgymnasiet Strömsholm att få en yrkesutbildning till Svensk Ridlärare I. En möjlighet som enbart utbildningen på Ridskolan Strömsholm kan erbjuda.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått ett gymnasieprogram som ger så kvalificerad yrkesutgång, menar Becky Evensen, utbildningschef för Ridskolan Strömsholm och Flyinge.

Behovet av utbildade ridlärare är stort i Sverige. Därför är det betydelsefullt att Ridsportgymnasiet Strömsholm från och med nästa läsår erbjuder ett naturbruksprogram med särskild variant.

Efter avslutad utbildning är eleverna redo att direkt gå ut i arbetslivet som Svensk Ridlärare 1. De har också genomgått utbildningen som hästskötare under studieåren.

– Vi är nu ensamma i Sverige om att ha ett Naturbruksprogram med särskilt variant, yrkesutgång Svensk ridlärare I. Att eleverna därmed får tillgång till en stor arbetsmarknad direkt efter avslutad utbildning är väldigt inspirerande, menar Jennifer Alsing-Åström, rektor för Ridsportgymnasiet Strömsholm.

All undervisning sker på Ridskolan Strömsholm, som har en lång tradition av att utbilda ridlärare på alla nivåer på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet.

– Därför känns det förstås extra bra att vi från och med nästa år kan erbjuda detta redan från gymnasienivå, avslutar Becky Evensen.

För mer information:
Becky Evensen
Utbildningschef, Ridskolan Strömholm och Flyinge
070-752 64 75
becky.evensen@stromsholm.com

Ladda ner pressmeddelandet som pdf-fil här

Pressmeddelande: Nytt gymnasium

Ladda ner Format: pdf Storlek: 124.3 KB

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.