Nyhet

Bra erfarenhet för Breeders-hästarna från Strömsholm

Efter en tuff, men nyttig, vecka på Breeders Trophy i Flyinge är alla Ridskolan Strömsholms unghästar hemma igen. "De är fräscha och pigga och det har varit en fantastisk erfarenhet för både hästar och ryttare", menar Marianne Esseen Söderberg, huvudlärare i dressyr på Ridskolan Strömsholm, nöjt.
Josefine Nykvist och 6-åriga Carhiba CT tog sig till final i Breeders Trophy. Men alla Strömsholmshästar skötte sig bra och kom hem med bra erfarenhet inför framtida tävlingskarriär. Foto: Roland Thunholm

Redan dagen efter hemkomsten gjordes en utvärdering, både av förberedelserna, hur det fungerade under själva tävlingen och vad som väntar för de unga hästarna närmast.

– Målet är absolut att matcha hästarna för Breeders även nästa säsong, menar Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm.

Både Marianne och Daniel tycker att det var en mycket bra och nyttig vecka på Flyinge, även om resultaten inte gav några riktigt framskjutna placeringar.

Bäst gick det för 6-åriga hopphästen Carhiba CT som tog sig till final, medan 5-åringarna Chlodette och Arrivederci drabbades lite av stundens allvar.

– Chlodette hoppade fantastiskt fint på framhoppningen till första klassen, men drabbades lite av scenskräck när hon kom in i manegen första dagen. Däremot var hon fin andra dagen och åker hem med en bra känsla, förklarar Daniel.

Dressyrhästarna blev tyvärr utan finalplatser, men Marianne känner sig ändå nöjd.

– De räckte inte riktigt till gångartsmässigt, men uppförde sig bra, var väldigt väl förberedda och ryttarna gjorde bra insatser, konstaterar Marianne.

Marianne menar också att satsningen på Breeders Trophy är bra ur flera aspekter. Förutom att det är en bra värdemätare och ger ryttare och hästar värdefull erfarenhet är det också bra att ha ett mål och utveckla sin planering och sitt upplägg inför en sådan typ av tävling.

– Dessutom är det jättetrevligt att åka iväg så där tillsammans, konstaterar Marianne.

För alla hästar väntar nu en lugnare period innan det är dags att börja blicka fram mot nästa säsong, där Breeders Trophy ingår som en del i målsättningen för de hästar som är klara för det.

Ett annat Strömsholmekipage på plats i Flyinge var William Humble som går Ridsportgymnasiet. Han red familjens 4-åring Conventador (SWB, val e. Contant Q-Casco, uppf. Alicia Ridderholt, äg. Michael Humble) blev det både en finalplats och fina lovord från domarna som placerade ekipaget på sjätte plats.

Läs mer om vilka hästar från Ridskolan Strömsholm som åkte till Breeders Trophy här
Läs mer om resultatet från Breeders Trophy här

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.