Nyhet

Strömsholmshäst exporterad till USA

I dag lämnar 5-åriga Arrivederci till USA för att påbörja ett nytt liv som tävlingshäst där. ”Det är nog den första hopphästen som exporterats sedan jag började här”, berättar Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning, nöjt.
Hejdå, Arrivederci. Nu är 5-åring såld och på väg till USA för ett nytt liv som tävlingshäst. Stipendiaten Josefine Nykvist har utbildat och tävlat valacken sedan i somras.

Arrivederci (SWB, val, f-13 e. Corriendo Tau-Landprinz I, uppf. Mats Eriksson) kom till Ridskolan Strömsholm som 3-åring. Han utbildades först av hippologerna innan SRL III-eleven Jessica Engell Cremen tog över den fortsatta utbildningen.

När Jessicas SRL III-år avslutades i somras tog stipendiaten Josefine Nykvist över den fortsatta matchningen av skimmelvalacken. Ekipaget kvalade till Breeders Trophy och i Flyinge blev det två bra rundor, även om det inte räckte till final.

– Vi fick frågan om han var till salu, och alla hästar är ju till salu för rätt pris, så de provred honom där nere, men sedan hörde vi inget mer, berättar Daniel Svensson, och fortsätter:

– Men nyligen hörde man av sig igen och affären blev klar, så han påbörjar resan till USA i dag.

Arrivederci är därmed den tredje hopphästen i år som har sålts från Ridskolan Strömsholm, alla tre har utbildats och tävlats av Josefine Nykvist.

– Det är roligt att vi kan producera hästar som tävlingsryttare vill ha och det blir förstås en liten fjäder i hatten att vi nu även har exporterat en tävlingshäst, avslutar Daniel Svensson.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.