Nyhet

SRL III – en komplett utbildning

Tänk att få möjlighet att under ett års tid bland annat träna för Louise Nathhorst, Lars Andersson, Kyra Kyrklund, Rob Ehrens, Pether Markne och givetvis även Ridskolan Strömsholms huvudlärare – Daniel Svensson och Marianne Esseen Söderberg. Det här är verkligheten för de som blir antagna till SRL III-utbildningen.
Intresserad av att gå Ridsportgymnasiet på Strömsholm och vill veta mer om anläggningen och utbildningen? Kom då till Prova på-dagarna i vinter.

Svensk Ridlärare nivå 3 – till vardags SRL III – är en exklusiv utbildning med ett fåtal platser varje år och den högsta inom ridläraryrket. För att kunna söka bör man vara diplomerad SRL II, men också ha goda färdigheter inom både hoppning och dressyr.

– Många specialiserar sig på en gren väldigt tidigt och det är synd. Vi vill att våra svenska ridlärare ska kunna båda delarna och det är därför kravet att eleverna efter utbildningen kan rida på medelsvår nivå både i hoppning och dressyr finns, förklarar Marianne Esseen Söderberg, huvudlärare i dressyr på Ridskolan Strömsholm.

Hur året på Ridskolan Strömsholm formas är beroende på vad SRL III-eleven har för kunskap med sig. Utbildningen skräddarsys inom ramen för den kompetensbeskrivning som finns för SRL III för att ge mesta möjliga utveckling.

Ridskoleekonomi, foderlära och pedagogik är till exempel ämnen som finns att fördjupa sig i, liksom förstås undervisningsmetodik både teoretiskt och praktiskt. Dessutom blir det väldigt mycket ridning och utbildning till häst.

– Varje elev har hand om 4-6 hästar i olika åldrar som man både tränar och även tävlar med. De får också lära sig att arbeta hästarna vid hand. Det är verkligen en komplett utbildning för den som både vill utveckla sig själv och sin ridning, konstaterar Marianne Esseen Söderberg, som tillsammans med hoppläraren Daniel Svensson har huvudansvaret för SRL III-eleverna.

SRL III-utbildningen genomförs av Hästsportens Folkhögskola på Ridskolan Strömsholm, med Svenska Ridsportförbundet som uppdragsgivare.

Läs mer om SRL III här

Sista ansökningsdag inför höstens utbildning är 15 april.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.