Pressmeddelanden

Hoppryttare slåss om stora pengar och SM-biljetter

Med mer än 350 000 i premier under fyra tävlingsdagar lockar Strömsholmsdagarna flera av landets bästa ryttare. "Vi har ett riktigt högklassigt startfält i år", konstaterar Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm, nöjt.
180606 Strömsholm Castle Helena Persson, tävlande för hemmaklubben Strömsholms Ridsportförening, vann förra årets Prins Gustav Adolfs Minneshoppning och fick ta emot vandringspokalen från Kronprinsessan Victoria. Foto: Roland Thunholm Photo: Roland Thunholm Code: 718 35

Redan på nationaldagen avgörs den första stora hoppningen under Strömsholmsdagarna. Då är det dags för Prins Gustav Adolfs Minneshoppning, en 1.45-klass öppen för 15 inbjudna ryttare där en minnespokal och 20 000 kronor väntar på segraren.

Förra året vanns klassen av Helena Persson, som fick ta emot priset ur Kronprinsessan Victorias hand.

– Helena kommer tillbaka även i år och kommer säkert att försöka upprepa segern, men hon kommer att få hårt motstånd, förklarar Daniel Svensson.

Snabba och skickliga ryttare som Niklas Arvidsson, Marcus Westergren, Olof Smith, Jennie Juhlin-Lundström, Jens Fredricson och Stina Lillje är några av de som lär ge Helena Persson en hård match.

En annan höjdpunkt är söndagens Hööks Grand Prix, med 100 000 kronor totalt i klassen, där 50 000 kronor går till vinnaren.

– Det är en av de största prissummorna i en nationell Grand Prix under året, så det blir intressant att se vem som vinner, konstaterar Daniel Svensson, som själv planerar att rida klassen.

Söndagen är också finaldag för Folksam Ponnyallsvenska – lag-SM i hoppning för ponnyer. Fjolårsvinnarna JumpClub Ridsportförening tog sig inte vidare till final i år, så vi kommer att få se ett nytt vinnarlag den här gången. Kanske blir det förra årets bronsmedaljörer från Helsingborg som tar hem segern.

Lördagen är vikt åt semifinal i Folksam Elitallsvenska. Här kommer det att avgöras vilka åtta lag som får rida SM-final i samband med Falsterbos internationella tävlingar i juli. Här hoppas förstås arrangerande Strömsholms Ridsportförening på en finalbiljett, liksom förra årets SM-vinnare Österlens Ridklubb.

Under tävlingsdagarna hoppar också de 5- och 6-åriga hästarna om ”Unghästbonusen”, där 30 000 kronor fördelas på de hästar som är felfria i tre klasser.

– Det här är ett väldigt bra genrep för de hästar som ska tävla i Falsterbo senare i sommar, avslutar Daniel Svensson.

Program och mer information finns på Strömsholmsdagarnas egen webb

Ladda ner pressmeddelandet som pdf här

Pressmeddelande: Hoppning på Strömsholmsdagarna

Ladda ner Format: pdf Storlek: 391.0 KB

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.