Pressmeddelanden

Rekordmånga vill rida fälttävlan under Strömsholmsdagarna

Intresset för att rida fälttävlan under Strömsholmsdagarna är i år rekord­stort. En ponnyklass, en tvåstjärnig och en trestjärnig klass kommer att genomföras vid årets tävlingar. "Det är en fantastisk miljö att rida i och tävlingarna håller hög internationell standard", berättar hemmaryttaren Anna Freskgård, som gör årsdebut med start i den trestjärniga klassen.
Johan Lundin och Mind Me är ett av ekipagen som deltar i den trestjärniga klassen under Strömsholmsdagarna. Foto: Roland Thunholm

Anna berömmer terrängbanan som håller en bra svårighetsgrad och har inbjudande men utmanande hinder. Att fälttävlansryttarna dessutom rider sin dressyr på GP-banan och har hoppning på Slottsbanan ökar den internationella touchen på tävlingen.

En nyhet för året är att både den två- och trestjärniga klassen har målgång inne på Slottsbanan där ekipagen gör sina avslutande språng.

– Det ska bli väldigt häftigt, då kommer vi ännu närmare all publik som besöker Strömsholmsdagarna och de kan få en bra inblick i vår sport, menar Anna Freskgård, som hoppas att det ska leda till ytterligare ökat intresse för fälttävlan.

Intresset från ryttarna för att rida den tvåstjärniga klassen har varit rekordstort, och arrangörerna har tvingats tacka nej till en del starter då det inte är möjligt att genomföra tävlingarna annars.

– Självklart är det tråkigt att inte alla som vill kan få vara med och rida, men vi försöker bereda så många som möjligt plats utan att för den skull ge avkall på kvaliteten, förklarar Jonas Johnson, Verksamhetschef på Ridskolan Strömsholm och huvudansvarig för Strömsholmsdagarna.

Anledningen till att alla inte kunnat få plats är helt enkelt det pressade tidschema som blir eftersom fälttävlan ska samsas med hoppningen och dressyren på samma arenor. Det är sällan som de tre OS-grenarna avgörs samtidigt och är en av delarna som gör Strömsholmsdagarna i det närmaste unika.

Startfältet i den tvåstjärniga klassen har redan utökats från 40 till 50, och just nu är det cirka 15 ekipage som inte kan få vara med.

– Vi är inte riktigt vana vid att klasser blir fulla på det här viset så det är klart att det blev lite oväntat för några ryttare, konstaterar Anna Freskgård.

– För att särskilja ekipagen har vi gått efter det datum då de har betalat in sin anmälningsavgift. De som har betalat in senare står tyvärr på reservlistan just nu, förklarar Jonas Johnson.

Årets fälttävlan under Strömsholmsdagarna presenteras i samarbete med Agria.

Mer information om tidsprogram och deltagare finns på stromsholmsdagarna.se

Ladda ner pressmeddelandet som pdf här

Pressmedddelande: Fälttävlan 2019

Ladda ner Format: pdf Storlek: 325.1 KB

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.